Jelentkezés a "Digitális szakadék csökkentése" programba

A projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése, elsősorban az informatikai eszközöket még nem alkalmazók számra alapvető készségek elsajátítása.

A projekt kiemelt célcsoportja az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, valamint a kedvezményezett járásokban élők, a közmunkások, a rendszeres jövedelemmel nem rendelkezők, megváltozott munkaképességűek, illetve a több eltartottal egyedül élő felnőttek. A program keretében megvalósuló 35-35 órás képzések gyakorlatorientáltak, bárki számára könnyen elsajátíthatók.

 

Képzések

A programban két különböző szintű (egymásra épülő) képzésben lehet részt venni.

 

Első lépések a digitális világba

IKER 1 - 35 órás képzés

A képzés céljai:

 • A résztvevők képesek legyenek használni az infokommunikációs eszközük (PC, tablet, , okostelefon stb.) alapvető funkcióit.
 • Képesek legyenek hanghívásra és szöveges üzenetküldésre.
 • Képesek legyenek egyszerű mentési műveleteket végezni.
 • Képesek legyenek az interneten tájékozódni, könnyen hozzáférhető információkat megszerezni.
 • Képesek legyenek elektronikus levelezést bonyolítani.

 

Önállóan használom az informatikai eszközömet

IKER 2 - 35 órás képzés

A képzés céljai:

 • A résztvevők képesek legyenek a képzés során használt eszközeik (PC, tablet, okostelefon stb.) önálló működtetésére, a legfontosabb beállítási lehetőségek használatára.
 • Az interneten gyűjtött információkat fel tudják dolgozni, azokat konkrét problémák megoldására felhasználják. Elektronikus ügyintézésre legyenek képesek. (pl. Ügyfélkapu)
 • Elektronikus levelezés során képesek legyenek csatolmányokat használni.
 • Képesek legyenek közösségi portálok (pl. Facebook) önálló használatára (regisztráció, bejelentkezés, információkeresés, megosztás, egyszerű adatvédelem).
 • A képzés során használt eszközeiket képesek legyenek hanghívásra és szöveges üzenetküldésre használni. (pl. Viber, Skype, vagy Hangouts)

 

 

Kik vehetnek részt a meghirdetett képzéseken, azaz kik kaphatnak támogatást?

A projekt során azoknak a tankötelezettségi kort (16 év) betöltött 65 év alatti, kevésbé fejlett régiókban Közép-magyarországi régiók kívüli magyarországi lakóhellyel rendelkező személyeknek a képzése támogatható, akik

 • jelenleg nem állnak középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban
 • e képzési programmal párhuzamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben

 

Hol, és mikor lesznek a képzések?

A képzéseket a jelentkezők lakóhelyéhez lehetőség szerinti legközelebbi helyszínen szervezzük meg. Az időbeosztást is a jelentkezők igényeitől és a lehetőségektől függően alakítjuk. Célszerű minél hamarább jelentkezni, hogy lássuk az adott településen lévő jelentkezők számát, és ennek megfelelően tudjuk tervezni a képzések indítását és ütemezését.

 

Van-e vizsga a képzés(ek) végén?

Mindkét végén van záróvizsga, amely egyszerű gyakorlati feladatmegoldásból áll. A képző intézmény az eredményes vizsgát követően tanúsítványt állít ki a képzett részére.

IKER 2. szintű képzés sikeres teljesítéséről tanúsítvánnyal rendelkezők az ECDL Számítógépes alapismeretek és az ECDL Online alapismeretek modulvizsgák alól mentességre jogosultak. A vizsgamentességet a jelentkezők önkéntesen igényelhetik.

 

Mennyibe kerülnek a képzések?

A képzés ingyenes, a jelentkezők önrész vállalása nélkül vehetnek részt a képzés(ek)en.

 

Hogyan lehet jelentkezni a képzésre?

Az alábbi Regisztrációs űrlap kitöltésével regisztrálhat nálunk, ezzel jelezheti részvételi szándékát a képzéseken. Jelen regisztrációs űrlap kitöltése még nem kötelezi részvételre.

A projekt rendszerébe történő végleges regisztráláshoz majd szükség lesz az Ön aláírására. Ehhez hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.