ECDL képszerkesztés pedagógusok számára

Képzés megnevezése : 

ECDL képszerkesztés pedagógusok számára

Képzés típusa: 

Akkreditált pedagógus továbbképzés

Képzés OKJ száma: 

PLP-864

Kinek ajánljuk a képzést: 

Általános és középiskolákban, valamint szakiskolákban, szakképzési intézetekben, alapfokú művészetoktatási intézményekben, kollégiumokban tanítók, tanárok, szaktárgyra és munkakörre való tekintet nélkül, akik már alapszintű informatikai ismeretekkel rendelkeznek.

Képzés célja: 

A program célja, hogy a képzésen résztvevő pedagógusok megismerjenek egy képszerkesztő programot, és annak kezelését, ezen belül pl. a retusálás, színkorrekció, élességfokozás, montázsok és különleges hatások készítésének lehetőségeit. A program alkalmazásának lehetőségein kívül megismerik a szkennerrel és digitális fényképezőgéppel történő képrögzítést, a képek nyomtatását és a képek kezelésével kapcsolatos legfontosabb alapfogalmakat is. Az elsajátított ismeretek alapján a pedagógusok képesek lesznek arra, hogy oktatási tevékenységük során hasznosítsák az infokommunikációs technológia nyújtotta előnyöket a képszerkesztés kapcsán is. A képzés célja továbbá, hogy a résztvevők a program végén tudásukról számot adjanak, vagyis ECDL Képszerkesztés modulból sikeres vizsgát tegyenek, és erről megfelelő hivatalos, nemzetközi okmányt (vizsgakártya, bizonyítvány) is szerezzenek. 

Megszerezhető ismeretek, kompetenciák: 

A továbbképzés végére a résztvevőknek érteniük kell a digitális képekkel kapcsolatos legfontosabb fogalmakat, valamint ismerniük kell egy képszerkesztő alkalmazást. Tudniuk kell képeket megnyitni és beolvasni, kijelöléseket készíteni, képeket módosítani. Ismerniük kell továbbá a rétegek használatát, a szövegelemek, rajzolt objektumok készítésének módszereit, a festés és szűrők lehetőségeit. Képesnek kell lenniük az elkészített képek nyomtatására, vagy publikálására a web-en.

Szükséges iskolai végzettség: 

Főiskolai, egyetemi pedagógus végzettség

Képzést lezáró értékelés/vizsga: 

A képzés végén a résztvevőknek a megszerzett ismeretekről akkreditált ECDL  vizsgaközpontban kell számot adniuk. A vizsga sikeres teljesítéséhez 75 %-ot kell teljesíteni. Sikertelenség esetén a vizsga megismételhető.

Megszerezhető képesítés/bizonyítvány: 

A képzés követelményeit teljesítők a képzési tanúsítványon kívül ECDL Képszerkesztés modulvizsga letételét igazoló vizsgakártyát, ill. bizonyítványt is kapnak.