Angol középhaladó

Képzés megnevezése : 

Angol nyelvi képzés / középhaladó modul

Képzés típusa: 

Akkreditált képzés

Képzés OKJ száma: 

PL-1563

Képzés célja: 

A résztvevőt az A2 szintről eljuttassa a B1 szintre.

Megszerezhető ismeretek, kompetenciák: 

 

Hangzó szöveg értése: megérti a lényeget az érthető mindennapi beszéd során, amikor a munkahelyen, iskolában szabadidőben felmerülő témákról esik szó. Megérti azon rádió és televízióműsorok lényegét, ahol aránylag lassan és érthetően beszélnek az aktuális hírekről, személyes vagy szakmai témákról.

 

Olvasás: megérti azokat a szövegeket, amelyek a gyakrabban előforduló hétköznapi vagy szaknyelvi elemekből épülnek fel. Megérti, amikor magánlevelekben eseményekről, érzésekről vagy kívánságokról írnak.

 

Társalgás: elboldogul a legtöbb olyan társalgási szituációban, amely a nyelvterületen való utazás során felmerülhet. Felkészülés nélkül képes bekapcsolódni társalgásokba, amelyek valamely ismert vagy számára érdekes témáról szólnak, ill. a mindennapi élethez kapcsolódnak.

 

Beszéd: egyszerű módon képes összekapcsolni a mondatait, hogy az élményeiről, bizonyos eseményekről, álmairól reményeiről, terveiről beszéljen. Röviden indokolni és magyarázni tudja véleményét, terveit. Egyszerűen el tud mesélni egy történetet, egy könyv vagy film cselekményét.

 

Írás: röviden, egyszerűen összekapcsolt elemekből álló szöveget tud írni az ismert vagy számára érdekes témákról. Élményekről, benyomásokról szóló magánlevelet meg tud írni.

 

Szükséges iskolai végzettség: 

Nincs iskolai végzettséghez kötve

Szükséges szakmai végzettség, előképzettség: 

KER A2 szintnek megfelelő angol nyelvismeret, vagy részvétel az angol kezdő tanfolyamon.

Képzést lezáró értékelés/vizsga: 

Modulzáró vizsga

Megszerezhető képesítés/bizonyítvány: 

A modulzáró vizsga legalább 75%-ban történő teljesítése esetén a sikeres elvégzést igazoló tanúsítvány.