Angol haladó

Képzés megnevezése : 

Angol nyelvi képzés / haladó modul

Képzés típusa: 

Akkreditált képzés

Képzés célja: 

A résztvevőt a B1 szintről eljuttassa a B2 szintre.

Megszerezhető ismeretek, kompetenciák: 

 

Hangzó szöveg értése: megérti a hosszabb beszédeket és előadásokat, ill. a bonyolultabb érveléseket is követni tudja, amennyiben a téma számára elég ismert. Megérti a híreket és az aktuális eseményekről szóló beszámolókat a televízióban. Érti a legtöbb filmet, ha a szereplők ismert dialektusban beszélnek.

 

Olvasás: el tudja olvasni a jelenkori problémákkal foglakozó cikkeket és beszámolókat, ill. ahol az író egy adott véleményt vagy nézőpontot képvisel. Megérti a kortárs irodalmi prózát.

 

Társalgás: bizonyos fokú folyékonysággal tud társalogni, így anyanyelvűekkel is el tud beszélgetni. Aktívan részt tud venni az ismert témákról folyó társalgásban úgy, hogy közben kifejti és fenntartja véleményét.

 

Beszéd: világos és részletes leírást tud adni sok mindenről, ami érdeklődési körébe tartozik. Egy ismert témárólki tudja fejteni véleményét, úgy hogy megemlíti az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait.

 

Írás: világos és részletes levelet tud írnimsokféle, az érdeklődési körébe tartozó témáról. Meg tud írni egy esszét vagy beszámolót, amelyben információt közöl, ill. egy bizonyos vélemény mellett vagy ellen érvel. Adott eseményke és élmények személyes jelentőségét kiemelő levelet is meg tud fogalmazni.

 

Szükséges iskolai végzettség: 

Nincs iskolai végzettséghez kötve

Szükséges szakmai végzettség, előképzettség: 

KER B1 szintnek megfelelő angol nyelvismeret, vagy részvétel az angol középhaladó tanfolyamon.

Képzést lezáró értékelés/vizsga: 

Modulzáró vizsga

Megszerezhető képesítés/bizonyítvány: 

A modulzáró vizsga legalább 75%-ban történő teljesítése esetén a sikeres elvégzést igazoló tanúsítvány.